Händelserik

Hela dagen har varit som under en bänkpress! Stalltjänst. Handla. Handla till tokig mamma mat LCHF. Tror inte tyskarna vet vad det är. Hem till gården igen. Äta lunch. Skrubba rummet. Ta promenad. Kvällsfodring hästar. Kvällsfodring människor. Och nu kommer skräcken: Sabine och Bastian ska på fest så jag måste ha Anouk själv och söva henne!!! Domdomdom..... (Marla är hos mormor och tacka Gud för det vet aldrig hur jag skulle fått det virrtrollet att lugna ner sig!). Hur man försöker få en femåring att sova när femåringen tror att det är FF = uppe hur länge jag vill. 
Steg 1: lek med femåringen. 
Steg 2: försök få femåringen att lugna ner sig i soffan, kanske framför tvn. 
Steg 3: om steg två har hållt på längre än två timmar bör du rådfråga annan vuxen om hjälp. Om du inte har tillgång till detta verktyg fortsätt till steg 4.
Steg 4: försök få femåringen att närma sig sängen. Genom att till exempel ta hjälp av böcker och läsning. Om femåring har några tänder kvar efter allt godis den ätit så bör du borsta tänderna på den nu. 
Steg 5: om steg 4 inte har lett till sömn får du konfrontera femåringen med att: DU ÄR TRÖTT (eller det är jag iaf). Uppmana till sömn genom att läsa tyska barnböcker (språket kan vara individuellt för olika barn.)
Steg 6: hoppas att steg 5 leder till sömn innan föräldrarna kommer hem. 

Föööööörhoppningsvis leder min manual till lycka även för dej!! = att ungen kanske somnar innan 11. 

Men nu till något viktigt. Hem är i Düsseldorf. Äter mat och bor på hotell för en natt. För imorgon ska jag hämta MAMMA & PAPPA I STORSTADEN.

PS remember it's just little talks..